De voor- en nadelen

Trouwen in een kas | De voor- en nadelen

Trouwen jullie in een kas? Wij zijn dan meteen enthousiast! Waarom? Dat vertellen we je graag in deze blog. Er zit ook zeker een nadeel aan trouwen in een kas, maar met wat aanpassingen zijn die te overkomen. Ook vertellen we welke kassen in Flevoland en de Noordoostpolder onze favorieten zijn.

winterbruiloft in kas op Vakantiepark Eigen Wijze te Bant

Flexibiliteit in Stijl

Veel kassen zijn qua styling helemaal naar wens aan te passen aan jullie visie voor jullie trouwdag. Of jullie nu kiezen voor een eenvoudige en ingetogen stijl of een weelderige en uitbundige decoratie. Een kas is het perfecte canvas voor jullie bruiloft.

Trouwen in een kas

Kleurrijke en lichte foto’s

Het allergrootste voordeel van trouwen in een kas is het natuurlijke licht! Fotograferen betekent letterlijk schrijven met licht. Geen wonder dus dat we blij worden van een kas waar aan alle kanten natuurlijk licht naar binnen kan komen. In een kas hebben we de mogelijkheid om jullie mooi te fotograferen, maar ook jullie gasten.

Trouwen in een kas in Flevoland
Bruiloft in een kas in Flevoland, Bant

Nadeel van trouwen in een kas

Er is natuurlijk ook een nadeel van trouwen in een kas. In de zomer kan het heel snel warm zijn en ook blijven. Ons advies is om dan te kijken of het mogelijk is om ramen/deuren etc open te zetten zodat er wat frisse lucht naar binnen kan komen. Is dit niet mogelijk kies er dan voor om als plan B buiten naast de kas in de schaduw te trouwen als de locatie dit toelaat. Een kas is vaak aan de buitenkant ook heel fotogeniek en zal evengoed sfeer geven aan jullie ceremonie.

Tip: Gebruik de kas als fotolocatie voor de foto’s met jullie tweetjes.

Trouwen in een kas de voor- en nadelen
Trouwen bij Pantropica Luttelgeest

Kas als fotolocatie voor jullie trouwfoto’s

Een kas is ook ideaal als fotolocatie voor jullie trouwfoto’s. Met elk weertype en dus ook met regen heb je het voordeel dat er natuurlijk licht naar binnen komt. In veel steden zijn Botanische Tuinen te vinden die vaak over een kas en mooie binnentuinen beschikken. Maar ook in Flevoland hebben we een aantal fotogenieke kassen waar we graag naartoe gaan om te fotograferen.

Vakantiepark EigenWijze in Bant heeft een prachtige oude druivenkas waar je kan trouwen, maar die je ook kan boeken als fotolocatie. Groot voordeel is dat de kas naast een mooi stuk natuurgebied ligt waar het heel fijn fotograferen is.

Pantropica in Luttelgeest is meer dan alleen een kas. Het is een belevenis. Met heel veel verschillende sferen op 1 locatie kun je hier helemaal los tijdens jullie fotoshoot. Ook kun je hier trouwen tussen de vlinders!

Landgoed Roggebotstaete te Dronten beschikt ook over een mooie druivenkas die te boeken is als trouwlocatie of fotolocatie. Ook hier zit een heel mooi natuurlijk landgoed omheen.

Trouwen bij Pantropica Luttelgeest

Ieder seizoen is mooi

Elk seizoen heeft zijn eigen charme waardoor trouwen in een kas gewoon ontzettend mooi is. Zeker een aanrader wanneer je van natuurlijke, kleurrijke foto’s houdt. Een hele bruiloft in een kas bekijken? Check dan onze blog over de dag van Marleen & Peter , de trouwdag van Martin & Samantha of de festivalbruiloft van Mitchell & Michelle

Bruiloft Open lucht museum te Arnhem

Wil je nou nog meer zien van Met Pitt? Volg ons dan zeker even op Instagram, vinden we leuk!

Willen jullie ons als jullie trouwfotografen? Stuur ons een berichtje!

Contact