Kinderen op een Bruiloft

Tips voor gelukkige kids en ontspannen ouders | Kinderen op een Bruiloft

Je bent al jaren gelukkig samen en uit jullie liefde zijn zelfs 1, 2 of meer kinderen geboren. En nu is het dan eindelijk zover! Jullie kiezen ervoor die andere grote stap te nemen: Trouwen! Maar hoe zorg je ervoor dat de kinderen een mooie dag hebben en jullie ook ontspannen kunnen genieten van deze dag? Wij als moeders van allebei 2 kinderen en 10 jaar ervaring als trouwfotografen hebben daar wel een aantal tips voor.

kinderen op bruiloft

Regel oppas

Wil je zelf ook genieten van jullie trouwdag en niet alleen met de kinderen bezig zijn dan is onze tip: Regel oppas! Zeker wanneer jullie kinderen nog jong zijn. Dit kan een professionele oppasservice zijn die jullie en de kinderen van jullie gasten entertaint. Of een opa/oma, nichtje/neefje, tante/oom die de zorgtaken even overneemt zodat jullie samen kunnen genieten van de dag.

Hou het kort

Tijdens jullie bruiloft schakelen jullie waarschijnlijk een professionele fotograaf in en dan willen jullie natuurlijk ook wat foto’s met jullie kinderen. Ons advies; Hou het kort. Vooral kids onder de 5 jaar hebben vaak helemaal geen zin om geposeerd op de foto te gaan. Er is zoveel anders leuks te doen! Hoe leuk Ellen en ik het ook proberen te maken met leuke opdrachtjes en lol maken met mama en papa. 20 minuten is voor zo’n kleintje dan al heel lang en voor ons precies genoeg tijd om een aantal foto’s te maken van jullie als gezin.

Het mooiste is dan dat er iemand is die de kids even over kan nemen en wij daarna meteen wat foto’s van jullie tweetjes kunnen maken. Hier kunnen jullie dan helemaal voor gaan en even genieten met z’n twee├źn, want het moment van de loveshoot is vaak toch het moment van de dag dat jullie even rustig kunnen kletsen.

Geef jullie kinderen een rol

Betrek jullie kinderen bij de bruiloft door ze een speciale rol te geven, zoals bloemenmeisje, ringdrager of zelfs een kleine taak tijdens de ceremonie. Dit zal hen het gevoel geven dat ze een belangrijk onderdeel zijn van de viering.

Wat we vaak zien is dat de kinderen een speciale kinderakte mogen ondertekenen na het jawoord. Of dat oudere kinderen een deel van de trouwakte mogen voorlezen tijdens de ceremonie.

bruidskinderen
bruidsmeisjes

Entertainment

Zorg voor speciale activiteiten en entertainment voor de kinderen, zoals kleurboeken, spelletjes, of zelfs een aparte speelhoek. Dit houdt ze bezig en vermaakt, terwijl de volwassenen genieten van de festiviteiten.

Kindvriendelijke maaltijden

Spreek van tevoren met de cateraar af om kindvriendelijke maaltijden te serveren speciaal voor de kinderen, zoals pizza, pasta of mini-burgers. Wanneer jullie diner uit meerdere gangen bestaat, spreek dan met de cateraar af dat de kinderen tijdens de eerste gang meteen hun maaltijd geserveerd krijgen. Zo hoeven ze niet te lang te wachten en kunnen ze weer gaan spelen wanneer ze willen.

En de laatste tip: Wees niet te streng voor jullie zelf en de kinderen.

Willen jullie graag statiefoto’s met de kinderen? Beloof jullie kinderen dan voor de tijd niet dat als ze goed hun best doen dat ze snoep, cadeautjes of wat anders krijgen. Vaak zien ze het dan als een taak en gaat het alsnog mis. Zeker met kinderen onder de 5. Maak het leuk, klets en speel met ze. Maak er een leuk moment met papa en mama van. Dit geeft vaak de leukste foto’s! Wil het dan alsnog niet? Vaak fotograferen wij de hele dag en letten we extra goed op of er spontane momentjes ontstaan. Ook kunnen we het dan later op de dag nog een keer proberen.

Nieuwsgierig hoe wij te werk gaan als duotrouwfotograaf? Bekijk onze blog over de voordelen van 2 fotografen op je bruiloft. Tips voor jullie trouwkaarten? Klik dan hier!

Meer zien van Met Pitt? Volg ons op Instagram!

Jullie trouwreportage door ons laten doen?

Stuur ons een berichtje!