trouwkaart trends voor 2023

Top 5 | trouwkaart trends voor 2023

In 2022 zagen we natuurlijk het foliedruk opkomen als een enorme trend. Ook in 2023 blijven we dat terug zien op de trouwkaarten, wij verwachten echter dat rosé folie het dit jaar gaat winnen van het traditionele goudfolie.

trouwkaart ontwerp op maatNatuurlijk is dit niet de enige trend. Wij zijn van mening dat je de 5 onderstaande trends  veel terug gaat zien.

Trend 1: minimalisme 

Strakke trouwkaarten met niet teveel poespas, maar wel met een enorm luxe uitstraling. Luxe papiersoorten en bedrukkingen gaan dit soort kaarten een “wauw effect” geven. Het spelen met lettertypes en opmaak spelen een grote rol. 

Trend 2: Natuurlijk tinten

Trouwkaarten voorzien van zachte natuurlijke tinten. kleuren als blush, nude en aardetinten. Ook weer in combinatie met mooie lettertypes. De trouwkaart kan worden afgemaakt met een droogbloem of een natuurlijk touwtje om meerdere lagen samen te binden.

Trend 3: Speciale vormen

In 2022 zagen we het al een klein beetje gebeuren, maar we verwachten dit in 2023 nog meer terug te gaan zien. Opvallend en origineel. Kies voor een boog kaart, luik kaart of een ronde kaart. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op.

Unieke trouwkaarten ontworpen op maat

Trend 4: Laagjes

Werken met laagjes; je trouwkaart bestaat uit meerdere laagjes die samen gebundeld worden door middel van bijvoorbeeld een mooi lint of een touwtje. Denk aan je hoofdkaart met een voorblad van kalkpapier, diverse kleine kaartjes met extra informatie (keuzemenu, RSVP, routeplanner etc.) voor jullie gasten. 

Luxe naturel trouwkaart met laagjes

Trend 5. Persoonlijk ontwerp

Laat jullie trouwkaart op maat ontwerpen en stem hem helemaal af op jullie en jullie trouwdag. Denken aan kleuren, thema’s, persoonlijke elementen, een trouwlogo met jullie initialen. Een ”trouwhuisstijl” is het haast te noemen. Deze stijl kun je doorvoeren in save the date kaarten, lakzegels met een trouwlogo, menukaarten, welkomstborden, naamkaartjes, programma kaartjes en bijvoorbeeld kerkliturgien. 

Meer inspiratie op doen? Check ons portfolio

lakzegels met trouwlogo
Trouwkaarten ontwerp op maat, goudfolie en natuurtinten

Willen jullie ook een unieke trouwkaart?

Stuur ons een berichtje!