5 tips voor het perfecte geboortekaartje

Geboortekaartjes | 5 tips voor het perfecte geboortekaartje

Het geboortekaartje uitzoeken is misschien wel één van de leukste dingen die je mag doen voordat jullie kleine wondertje er eindelijk is. Maar waar moet je beginnen? Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden. Kies je een geboortekaartje bij de drukkerij uit een boek of laat je een kaartje op maat ontwerpen? Én dan nog al die verschillende stijlen en mogelijkheden waardoor je soms de bomen door het bos niet meer ziet. Maaaaar geen zorgen! Met deze 5 tips begint jouw zoektocht naar het perfecte geboortekaartje goed.

Jongens geboortekaartje met foto
1. Geboortekaartje op maat of uitzoeken bij de drukkerij

Vroeger was het heel gewoon om naar de plaatselijke drukkerij te gaan en eindeloos door de boeken met geboortekaartjes te bladeren. Totdat je dan eindelijk het geboortekaartje gevonden had dat je voor jullie kleine wondertje wilde bestellen.

Tegenwoordig is er veel meer mogelijk! Je kan bijvoorbeeld een kaartje online uitzoeken en daar zelf de gegevens van jullie kleintje op invullen. Of je laat een kaartje speciaal op maat ontwerpen.

Voordelen van een geboortekaartje op maat laten ontwerpen:
  • Het kaartje is uniek, de buren kunnen niet hetzelfde kaartje uitzoeken
  • Je kan helemaal zelf bepalen hoe het kaartje eruit gaat zien. Heb je bijvoorbeeld een hele gave babykamer ontworpen dan kun je de stijl van jullie kamertje doorvoeren in het kaartje.
  • Na de bevalling hoef je alleen de gegevens van jullie kleine wondertje te Whatsappen en de rest wordt voor je geregeld.
  • Kaartje op maat laten ontwerpen is niet altijd duurder dan een standaard kaartje bestellen.
2. Maak je afspraak op tijd

Laat je een geboortekaartje ontwerpen dan kun je het beste rond de 28e week van je zwangerschap of eerder een afspraak maken. Zo is er meer dan genoeg tijd voor het ontwerpen van jullie kaartje, een paar correctierondes en het bestellen van een proefprint van het kaartje. Bekijk ons ontwerpproces.

Wisten jullie al dat we speciaal ontworpen geboortekaartjes al aan kunnen bieden vanaf €1,70 p.s. (zie tarieven)

Tijdens het brainstormgesprek:
3. Laat zien wat je mooi vindt!

Laat niet alleen zien welke geboortekaartjes je mooi vindt, maar ook welke kleuren, lettertypes en misschien details die je mooi vindt voor op het geboortekaartje.

4. Aantallen

Zorg dat je ongeveer al weet hoeveel kaartjes jullie nodig hebben. Ook is het slim om ongeveer 10 kaartjes extra te bestellen. Er zijn altijd wel wat mensen die je vergeet mee te rekenen in de aantallen en het is goedkoper om 10 kaartjes weg te gooien dan 10 extra te bestellen. De startkosten van de drukkerij die eerst bijvoorbeeld over 100 kaartjes werd berekend wordt dan over 10 kaartje berekend, waardoor het ontzettend duur wordt.

Ook gebruiken wij deze aantallen om de prijs voor jullie geboortekaartje te berekenen. Zodat jullie niet voor verrassingen komen te staan.

5. Tekst

Wanneer je al ongeveer weet wat je allemaal op het geboortekaartje wil hebben en hoeveel tekst dat is kunnen wij jullie adviseren wat het beste formaat voor jullie geboortekaartje is.

Wat moet er allemaal op een geboortekaartje komen te staan? Eigenlijk mag je helemaal zelf verzinnen wat je wel en niet op het geboortekaartje wil vermelden. Onze tip: Maak het persoonlijk! Bijvoorbeeld met een mooi gedicht, bijbeltekst of quote.

Hieronder dan even de standaard dingen die er eigenlijk wel een beetje bij horen:

  • Uiteraard de Na(a)m(en) van jullie kindje. 
  • Misschien is jullie kindje vernoemd en wil je dit ook vermelden? Wanneer jullie tijdens het brainstorm gesprek de namen van jullie kindje al weten horen we die ook graag. Bij sommige sierlijke lettertypes is het fijn om te checken of de naam wel goed leesbaar is. Als we na de geboorte nog een heel ander lettertype uit moeten zoeken duurt het proces allemaal wat langer en na de bevalling zit je daar natuurlijk niet op te wachten. Het is fijn om dit al van te voren geregeld te hebben. Wij zullen de namen voor jullie kindje natuurlijk met niemand delen!
  • Geboortegegevens: geboortedatum, -tijd, -gewicht, – lengte en plaats
  • Adres gegevens: Er zullen mensen zijn die je een kaartje stuurt maar niet in de gelegenheid zijn om langs te komen en het misschien wel fijn vinden om een kaartje te sturen. Zeg nou zelf het is ontzettend leuk om echte post te ontvangen. Doen dus!

Wil jij ook een geboortekaartje
van Met Pitt?

Naar geboorte