5 tips voor jullie trouwkaarten

Trouwkaarten | 5 tips voor jullie trouwkaarten

Misschien hebben jullie al veel mooie voorbeelden verzameld op Pinterest en Instagram van hoe jullie trouwkaart er ongeveer moet gaan uit zien, maar wat voor tekst zet je nou eigenlijk allemaal op je trouwkaart? Hieronder vertel ik wat jullie niet moeten vergeten inclusief een aantal leuke weetjes en delen we 5 fijne tips!

Namen

Een punt wat je uiteraard niet zult vergeten, maar het is natuurlijk wel belangrijk dat jullie gasten weten wie er trouwt. Zet niet alleen jullie voornamen op de trouwkaart, maar vermeld sowieso ook een keer jullie achternamen.

Volgens etiquette vermeld je ook de namen van jullie ouders op een formele huwelijksuitnodiging. Dit stamt nog uit de tijd dat ouders voor de bruiloft betaalden.

Wist je ook dat volgens etiquette als eerste de naam van de vrouw vermeld wordt op de trouwkaart en daaronder de man? In Amerika wordt aan deze etiquette nog heel erg vastgehouden, pas na het huwelijk is de man het hoofd van het gezin 

De aankondiging

Hier zet je een leuke, liefdevolle aankondiging van jullie huwelijk. Ook vermeld je alle praktische tekst. Jullie trouwdatum en de dag waarop de datum valt, een globale dagindeling inclusief alle locaties. Denk aan de locatie voor de ceremonie, burgerlijk huwelijk en kerkelijk huwelijk, receptie en jullie feestavond. Vergeet ook niet alle tijden te vermelden.

Let bij het schrijven van de aankondigingstekst ook op formele en informele stijl. Gebruik dit niet door elkaar. Bij een formele trouwkaart hoort volgens de etiquette ook een handgeschreven envelop.

Al deze informatie over jullie trouwdag kun je op verschillende manieren verwerken in jullie trouwkaart. De informatie kan gewoon een uitgeschreven stuk tekst zijn, maar je kan het ook in een leuke tijdlijn met pictogrammen verwerken. Een tijdlijn kan voor allemaal verschillende stijlen gebruikt worden en het maakt de planning van jullie trouwdag overzichtelijk! 

Toekomstig adres

Vergeet niet jullie toekomstig adres te vermelden. Gasten die niet aanwezig kunnen zijn vinden het misschien leuk om jullie een kaartje te sturen en iedereen is ook weer up to date van jullie nieuwe adresgegevens. Zeg nou zelf kaartjes zijn altijd leuk om te ontvangen, doen dus!! 😉

Gegevens ceremoniemeester

Vermeld de gegevens van jullie ceremoniemeester op de kaart samen met zijn of haar telefoonnummer en- of e-mailadres. De ceremoniemeester houdt het draaiboek van jullie dag bij en is een aanspreekpunt voor vragen van jullie gasten. Eventueel houdt hij of zij ook een lijst bij welke gasten wel en niet aanwezig zullen zijn op jullie dag.

Cadeautip

Veel bruidsparen kiezen in dit geval voor het vermelden van een envelopje op de trouwkaart. Vaak vanzelfsprekend, maar niet verplicht. hebben jullie een cadeaulijst met bepaalde wensen. Voeg die toe of vermeld waar deze te bekijken is.

En dan nu nog 5 fijne tips

1. Dag, avond en receptie gasten

Zijn niet al jullie gasten de hele dag welkom? Kies dan voor een extra kaartje bij jullie trouwkaarten voor bijvoorbeeld de daggasten; dat zij de hele dag uitgenodigd zijn inclusief eventueel een lunch en/ of diner. Wil je niet met losse kaartjes werken? Kies dan voor 1 trouwkaart ontwerp met een tekstwissel. Het ontwerp blijft gelijk, alleen de tekst wisselt per type gast.

2. RSVP

RSVP is de Franse afkorting voor ‘répondez s’il vous plaît’ kortweg ‘reageer alstublieft’. Tegenwoordig moet je bijna overal doorgeven hoeveel gasten er op jullie trouwdag aanwezig zullen zijn. Door de RSVP kun je exacte aantallen aan de locaties doorgeven en dit kan je ook zeker wat geld besparen mochten er een aantal gasten niet komen. Zet op jullie trouwkaart een uiterlijke datum waarvoor gasten moeten laten weten of ze wel of niet komen. Vraag of jullie ceremoniemeester de RSVP reacties bij wil houden.

3. Levertijd bruiloft drukwerk

Wil je een unieke trouwkaart, die helemaal voor jullie op maat is gemaak? Wacht dan niet te lang met het maken van een afspraak voor het ontwerpen en bestellen van jullie trouwkaarten. Het proces van ontwerp tot het drukken van jullie  trouwkaarten duurt gemiddeld 2 maanden. Jullie trouwkaarten verstuur je 8 tot 6 weken voor jullie trouwdatum.  4 maanden voor jullie trouwdatum is dus een mooi moment om contact op te nemen voor het ontwerpen van trouwkaarten

4. Personaliseer, maak het helemaal jullie!!

Vroeger koos je een bestaande trouwkaart uit een boek waarin dan jullie tekst zou worden verwerkt. Tegenwoordig kunnen trouwkaarten helemaal op maat gemaakt worden. Waardoor je jullie trouwkaart helemaal kunt personaliseren. Verwerk eventueel jullie thema, kleuren of unieke elementen die bij jullie passen in jullie trouwdrukwerk.

5. Extra’s

Tegenwoordig is er veel meer mogelijk dan alleen een trouwkaart. Wat dacht je van een Save the date kaart, menukaarten, tafelkaartjes, naamkaartjes, bedankkaartjes, liturgieen, enveloppen, sluitzegel en/ of sluitsticker helemaal in de stijl van jullie bruiloft.

Wat is een Save the date kaart? STD is een trend vanuit Amerika die in Nederland ook steeds meer overgenomen word. Een STD is een vooraankondiging van jullie huwelijk die ongeveer 6 maanden voor jullie trouwdag word verstuurd naar de mensen die er écht bij moeten zijn. Op de STD zet je jullie namen, trouwdatum en je vraagt degene deze datum vrij te houden, omdat het belangrijk is dat juist zij er bij zijn. Ook vermeld je dat de officiële uitnodiging nog volgt. De STD kan al een leuke sneak peak worden van hoe jullie bruiloft gaat worden 😉

Ook kun je de trouwkaarten afwerken met bijvoorbeeld goud-, zilver- of rosé goudfolie om het net nog wat luxer te maken. 

Nieuwsgierig naar wat er nog meer mogelijk is? Check ons portfolio om nog meer inspiratie op te doen of neem contact met ons op!

Ben je geïnspireerd door deze 5 tips en wil je ook je trouwkaarten door ons laten doen?

Naar pakketten